Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Αιγυπτιακή άνοιξη μέρος 2ο







3η μέρα μαζικότατων διαδηλώσεων σε όλη την Αίγυπτο παρά την δολοφονική καταστολή της Στρατιωτικής Χούντας, 33 νεκροί και πάνω από 1700 άτομα τραυματισμένα, χιλιάδες διαδηλωτές σε Κάιρο, Αλεξάνδρεια και Σουέζ.

Αιματηρή η επέμβαση της αστυνομίας με το πρόσχημα της προστασίας του λαομίσητου υπουργείου εσωτερικών, το οποίο είναι γνωστό για τις βάναυσες τακτικές του από την εποχή Μουμπάρακ. 



Το στρατιωτικό καθεστώς που στήθηκε μετά την καθαίρεση της 29χρονης δικτατορίας του Μουμπάρακ, μπορεί να είχε τις ευλογίες των Αμερικάνων και της δύσης αλλά όχι και του Αιγυπτιακού Λαού. Δακρυγόνα γκλόπς και πυροβολισμοί ενάντια στον κόσμο στην πλατεία Ταχρίρ που απαιτεί να πέσει το στρατιωτικό καθεστώς, άμεσες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και να σταματήσουν όλα τα στρατοδικεία και οι χιλιάδες δίκες κατά των Αιγύπτιων παρόλο που σε μερικές μέρες(28/11) είναι προγραμματισμένες οι εθνικές εκλογές.

 « Τα αιτήματα μας στην αρχή της επανάστασης ήταν Ελευθερία, αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν έχουμε δει κοινωνική δικαιοσύνη » λέει ο διαδηλωτής Νάσσερ Χάντι. Την Κυριακή στις 5:30 η αστυνομία και η στρατιωτική αστυνομία εξαπέλυσαν βίαιη επίθεση για να καταλάβουν την πλατεία Ταχρίρ από τον κόσμο, η πλατεία άδειασε με τον κόσμο να διαφεύγει στους γύρο δρόμους και το μόνο που υπήρχε ήταν άψυχα κορμιά. Το βράδυ χιλιάδες ξαναγέμισαν την πλατεία και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του στρατιωτικού καθεστώτος.

     Η αστυνομία εισβάλει στην πλατεία Ταχρίρ



Σοκαριστικό Βίντεο με ξυλοδαρμούς και νεκρό διαδηλωτή





Δεν υπάρχουν σχόλια: