Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Εισβολή των ΜΑΤ και συλλήψεις στη ΔΕΗ

Στο από Κυριακή κατειλημμένο κτίριο της Δεη στη Μεσογείων που εκδίδει τους λογαριασμούς, εισέβαλαν σήμερα το πρωί τα Ματ. Η νέα κυβέρνηση Παπαδήμου δεν είναι διατεθειμένη φαίνεται να αφήσει καμία φωνή αντίστασης να συνεχίσει να αγωνίζεται. 


Η κατειλημμένη Δεη αλλά και οι δεκάδες πρωτοβουλίες σε δήμους και γειτονίες ενάντια στο δυσβάστακτο χαράτσι δείχνουν την διάθεση του κόσμου να ορθώσει ανάστημα(άσχετα αν η κυρίαρχη αριστερά έχει ξεχωριστές πρωτοβουλίες για το ίδιο ζήτημα, που τρώγονται μεταξύ τους). Δεν μπορεί ο λαός να πληρώσει άλλα, τίθεται κάθε μέρα για αυτόν, πιο επιτακτικά ζήτημα επιβίωσης, όπως και κάθε μέρα τίθεται το ζήτημα αν θα αντισταθεί η θα σκύψει το κεφάλι.

Τα Ματ εισέβαλαν το πρωί στο υπό κατάληψη κτήριο με αφορμή την απαγόρευση από τους καταληψίες της εισόδου στο διευθυντή τεχνικών υπηρεσιών να εισέρθει στο κτήριο και να θέσει σε λειτουργία το ηλεκτρονικό σύστημα που εκδίδει τις εντολές διακοπής ρεύματος. Οι συλληφθέντες από την αστυνομία(ανάμεσα τους και ο συνδικαλιστής Ν. Φωτόπουλος) θα μεταφερθούν στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου θα τους απαγγελθούν κατηγορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: