Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκό): ανάληψη ευθύνης για την εκτέλεση του αρχισφαγέα Μαχέντρα Κάρμα (26/5/2013)




Την περασμένη Δευτέρα δημοσιεύσαμε το άρθρο Αλήθεια και ψέματα σε μια είδηση από την Ινδία όπου αναφερόμαστε στην είδηση της ενέδρας μαοϊκών ανταρτών κατά μιας ομάδα πολιτικών και κυβερνητικών στελεχών του τοπικού Κογκρέσου.
Σήμερα αναδημοσιεύουμε την ανακοίνωση του ΚΚ Ινδιας (Μαοϊκό) σχετικά με το θέμα της οποίας την μετάφραση τη βρήκαμε στο ιστολόγιο Παραπόδα και το αγγλικό κείμενο μπορείτε να το δείτε στο Frontlines of Revolutionary Struggle:

Κομμουνιστικό Κόμμα Ινδίας (Μαοϊκό)
Επιτροπή Ειδικής Ζώνης Νταντακαράνια
26 Μάη 2013

Η εξάλειψη του φασίστα αρχηγού των Σάλβα Τζουντούμ Μαχέντρα Κάρμα: νομιμοποιημένη απάντηση στις απάνθρωπες θηριωδίες, τις βάρβαρες δολοφονίες και τον ατελείωτο τρόμο που σπέρνουν στους Αντιβάσι του Μπαστάρ

Η επίθεση σε ανώτατα στελέχη του Κόμματος του Κογκρέσου: Αναπόφευκτη απάντηση στη φασιστική Επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι που διεξάγεται από την κυβέρνηση της Ενωμένης Προοδευτικής Συμμαχίας από κοινού με διάφορες κυβερνήσεις κρατιδίων



    Στις 25 Μάη του 2013, τμήμα του Λαϊκού Απελευθερωτικού Αντάρτικου Στρατού (ΛΑΑΣ) προχώρησε σε μια μαζική επίθεση σε ένα κονβόι πάνω από 20 οχημάτων του Κόμματος του Κογκρέσου, η οποία προκάλεσε την εξάλειψη τουλάχιστον 27 ηγετών και ακτιβιστών του Κογκρέσου και αστυνομικών, συμπεριλαμβανομένου του Μαχέντρα Κάρμα, του μεγάλου εχθρού του καταπιεσμένου λαού του Μπαστάρ και του Ναντ Κούμαρ Πάτελ, του προέδρου του Κογκρέσου στο κρατίδιο. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε όταν οι ηγέτες του Κογκρέσου περιόδευαν στην περιοχή του Μπαστάρ στο πλαίσιο του προγράμματός τους «Πορεία Αλλαγής», με το βλέμμα στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Τουλάχιστον άλλοι 30 τραυματίστηκαν σε αυτή την επίθεση, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπουργού της κεντρικής κυβέρνησης και βετεράνου ηγέτη του Κογκρέσου Βίντια Τσάραν Σούκλα.
Ο σκυλίσιος θάνατος του Μαχέντρα Κάρμα, αυτού του τρομερού τυράννου, φονιά, βιαστή και χαρακτηρισμένου ως διεφθαρμένου, σε αυτή την ιστορική επίθεση, έχει δημιουργήσει μια εορταστική ατμόσφαιρα σε όλη την περιφέρεια του Μπαστάρ.
     Ο πρώην υπουργός εσωτερικών του κρατιδίου Ναντ Κούμαρ Πάτελ είχε επίσης ιστορικό καταστολής του λαού. Ήταν στη θητεία του όταν η παραστρατιωτική ομάδα CRPF αναπτύχθηκε στην περιφέρεια Μπαστάρ για πρώτη φορά. Δεν ήταν, επίσης, κρυφό από κανέναν, ότι ο πρώην υπουργός της κεντρικής κυβέρνησης Σούκλα που είχε διάφορα χαρτοφυλάκια στο παρελθόν, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Εσωτερικών, ήταν επίσης ένας εχθρός του λαού που είχε δράσει ως ένας πιστός υπηρέτης των ιμπεριαλιστών, της κομπραδόρικης και γραφειοκρατικής αστικής τάξης και των μεγαλοκτηματιών και είχε παίξει βασικό ρόλο στην εκπόνηση και εφαρμογή εκμεταλλευτικών κυβερνητικών πολιτικών.
    Ο στόχος αυτής της επίθεσης ήταν κυρίως η εξάλειψη του Μαχέντρα Κάρμα και μερικών άλλων αντιδραστικών ανώτατων ηγετών του Κογκρέσου. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της μαζικής αυτής επίθεσης, μερικοί αθώοι και χαμηλόβαθμα στελέχη του Κογκρέσου που, στην πραγματικότητα, δεν ήταν εχθροί μας, επίσης σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν κατά τη δίωρη αυτή ένοπλη μάχη που διεξήχθη μεταξύ των αντάρτικων δυνάμεων και των ένοπλων αστυνομικών δυνάμεων. Η Επιτροπή της Ειδικής Ζώνης της Νταντακαράνια του ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκού) λυπάται για αυτό και εκφράζει τα συλλυπητήριά του και τη συμπάθειά του στις οικογένειες των νεκρών.
    Η Επιτροπή της Ειδικής Ζώνης της Νταντακαράνια του ΚΚ Ινδίας (Μαοϊκού) αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για αυτή την επίθεση. Στέλνουμε τους επαναστατικούς μας χαιρετισμούς στους διοικητές του ΛΑΑΣ που ηγήθηκαν αυτής της θαρραλέας ενέδρας, στους κόκκινους μαχητές που συνέβαλαν σε αυτή την επιτυχία, σε όλους τους ανθρώπους που έλαβαν μέρος σε αυτή, παρέχοντας την ενεργή υποστήριξή τους και σε όλες τις επαναστατημένες μάζες της περιφέρειας Μπαστάρ. Αυτή η επίθεση για άλλη μια φορά απέδειξε το ιστορικό γεγονός πως οι φασίστες εκείνοι που βιαιοπραγούν, και διαπράττουν θηριωδίες και σφαγές εναντίον του λαού δεν ξεχνιούνται ποτέ και αναπόφευκτα θα τιμωρηθούν από το λαό.
Ο λεγόμενος ηγέτης της φυλής Μαχέντρα Κάρμα γεννήθηκε σε μια φεουδαρχική οικογένεια μάντζχι. Τόσο ο παππούς του Μάσα Κάρμα όσο και ο πατέρας του Μπόντα Μάντζχι ήταν φοβεροί δυνάστες του λαού στην εποχή τους και δρούσαν ως έμπιστοι πράκτορες των αποικιοκρατών. Ολόκληρη η ιστορία της οικογένειάς του είναι γνωστή για την απάνθρωπη εκμετάλλευση και καταστολή των Αντιβάσι. Η πολιτική ζωή του Μαχέντρα Κάρμα άρχισε το 1975 ως μέλος της Πανινδικής Φοιτητικής Ομοσπονδίας (σ.μετ: πρόσκειται στο ρεβιζιονιστικό ΚΚΙ). Το 1978 εκλέχτηκε μέλος της Εθνοσυνέλευσης με το ΚΚΙ. Αργότερα, το 1981 όταν το ΚΚΙ αρνήθηκε να τον στηρίξει, προσχώρησε στο Κογκρέσο. Το 1996 αποχώρησε μαζί με τη φράξια του Μαντχαβράο Σίντχια και έγινε μέλος του ινδικού κοινοβουλίου ως ανεξάρτητος βουλευτής.    Αργότερα, επανεντάχθηκε στο Κόμμα του Κογκρέσου.
    Το 1996 έλαβε χώρα ένα μαζικό κίνημα στο Μπαστάρ, με αίτημα την εφαρμογή του 6ου Προγράμματος. Παρότι κυρίως το ΚΚΙ ηγήθηκε του κινήματος, το κόμμα μας (τότε ΚΚΙ (Μ-Λ) - Λαϊκός Πόλεμος) πήρε επίσης μέρος στο κίνημα, κινητοποιώντας ευρέως τις μάζες. Ο Μαχέντρα Κάρμα πήρε αποφασιστικά θέση ενάντια σε αυτό το κίνημα, ως εκπρόσωπος των εγωιστών επιχειρηματιών της πόλης, που έχουν έρθει στο Μπάσταρ ως αποικιοκράτες και είχαν συσσωρεύσει μεγάλο πλούτο. Τότε μόνο αποκαλύφτηκε ξεκάθαρα μπροστά στο λαό η εχθρική προς τους Αντιβάσι και φιλική προς τους κομπραδόρους φύση του. Από τη δεκαετία του ’80, ήδη, δυνάμωνε τους δεσμούς του με τη μεγάλη επιχειρηματική και καπιταλιστική τάξη στο Μπαστάρ.
    Τότε, το 1999, το όνομα του Κάρμα αποκαλύφτηκε ως μεγάλο σκουπίδι, και του βγήκε το όνομα «Μάλικ Μακμπούτζα». Μια έκθεση του Λοκαγιούκτα αποκάλυψε ότι στην περίοδο 1992-96, ο Μαχέντρα Κάρμα, χέρι χέρι με τους μαυραγορίτες ξυλείας, έβγαλε εκατομμύρια ρουπίες, κλέβοντας Αντιβάσι και συνεργαζόμενος με χρηματιστές και αξιωματούχους δασοφύλακες και το φοροσυλλέκτη της περιφέρειας. Παρότι μια έρευνα της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών διατάχθηκε για αυτή την απάτη, τίποτε δεν έγινε στον υπεύθυνό της, όπως πάντοτε συμβαίνει.
Ο Μαχέντρα Κάρμα ήταν υπουργός φυλακών στο ενωμένο Μάντχια Πραντές. Αργότερα έγινε υπουργός εσωτερικών και βιομηχανιών στην κυβέρνηση του Ατζίτ Γιόγκι όταν αποσπάστηκε και δημιουργήθηκε το κρατίδιο του Τσχατίσγκαρχ. Εκείνη την περίοδο λάμβανε χώρα μια αναγκαστική κατάσχεση γης στη Ναγκάρναρ χάριν της πρότασης για δημιουργία εργοστασίου χάλυβα με τη διαδικασία Romelt (σ.μετ.: αξιοποίησης και των υπολειμμάτων για δημιουργία σιδήρου) από τον εξορυκτικό όμιλο ΝΜDC. Παρότι οι ντόπιοι αρνήθηκαν να παραδώσουν τη γη τους, ο Μαχέντρα Κάρμα πήρε στάση ενάντια στο λαό και υπέρ των καπιταλιστών. Έπαιξε βασικό ρόλο στη βίαιη κατάσχεση της γης, καταπιέζοντας το λαό με την υποστήριξη βάρβαρων αστυνομικών δυνάμεων.
    Οι άνθρωποι που έχασαν τη γη του στο Ναγκάρναρ δεν έλαβαν ως τώρα ούτε αποζημίωση ούτε θέσεις εργασίας όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση. Υποχρεώθηκαν να διασκορπιστούν.
Εξ αρχής, ο Μαχέντρα Κάρμα φερόταν ως ένας φανατικός εχθρός του επαναστατικού κινήματος. Ο λόγος είναι ξεκάθαρος-καταγόταν από μια κλασική φεουδαρχική οικογένεια και «μεγάλωσε» ως εκπρόσωπος της μεγαλοεπιχειρηματικής αστικής τάξης. Η πρώτη καμπάνια Jan Jagaran («Επαγρύπνηση») ενάντια στο επαναστατικό κίνημα εγκαινιάστηκε το 1990-91. Το ρεβιζιονιστικό ΚΚΙ είχε συμμετάσχει σε αυτή την αντεπαναστατική εκστρατεία. Ο Κάρμα και πολλοί άλλοι συγγενείς του ανήκαν στις τάξεις των μεγαλοκτηματιών που είχαν ενεργά συμμετάσχει σε αυτή. Η δεύτερη «Επαγρύπνηση» εγκαινιάστηκε το 1997-98 και είχε επικεφαλής τον ίδιο τον Μαχέντρα Κάρμα. Αυτή ξεκίνησε από το χωριό του (Φαρασπάλ) και τα γύρω χωριά και επεκτάθηκε ως τις περιοχές του Μπαϊραμγκάρχ και του Κούτρου. Εκατοντάδες βασανίστηκαν, συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν. Πολλά περιστατικά λεηλασιών και πυρπολήσεων κατοικιών έλαβαν χώρα. Γυναίκες βιάστηκαν ομαδικά. Ωστόσο, υπό την ηγεσία του κόμματός μας και των μαζικών οργανώσεων, ο λαός ενώθηκε και απάντησε σε αυτή την αντεπαναστατική σφαγή. Εντός ολίγου, η εκστρατεία αυτή ηττήθηκε.
    Αργότερα, το επαναστατικό κίνημα έγινε πιο ισχυρό. Σε πολλές περιοχές εντατικοποιήθηκαν οι αντιφεουδαρχικοί αγώνες. Μεγαλοκτηματίες όπως ο Πόντια Πάτελ, ο αδερφός του Μαχέντρα Κάρμα και κάποιοι στενοί συγγενείς του ως μέρος των δράσεων μαζικής αντίστασης. Σε πολλά χωριά, η εξουσία των φεουδαρχικών δυνάμεων και των παλιανθρώπων εκδιώχθηκε και άρχισε το προτσές της εγκαθίδρυσης των οργάνων της Λαϊκής Επαναστατικής Εξουσίας. Οι φεουδαρχικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου του Μαχέντρα Κάρμα ήταν εξοργισμένες, καθώς η γη τους αναδιανεμόταν στους φτωχούς και άκληρους αγρότες, ενώ συνήθειες όπως ο άδικος εξαναγκασμός των ανθρώπων να πληρώνουν πρόστιμα στους μεγαλοκτηματίες σταμάτησαν. Αντιτάχθηκαν σε προοδευτικές αλλαγές όπως τον τερματισμό των εξαναγκαστικών γάμων των γυναικών, την αποθάρρυνση της πολυγαμίας κλπ. Ταυτόχρονα, το επαναστατικό κίνημα φαινόταν ως εμπόδιο από τις μεγάλες εταιρίες όπως την Τάτας και την Εσσάρς που άρχιζαν τις προσπάθειες για λεηλασία του φυσικού πλούτου της περιφέρειας Μπαστάρ. Επομένως, εντελώς φυσιολογικά συνασπίστηκαν με αντεπαναστατικά στοιχεία όπως ο Μαχέντρα Κάρμα. Τον τάισαν με εκατομμύρια προκειμένου να δημιουργήσει την κατάλληλη ατμόσφαιρα για τις αυθαίρετες διαρπαγές τους. Από την άλλη, μετά την εμφάνιση του ΚΚΙ (Μαοϊκού) ως ενός ισχυρού κόμματος που καλύπτει όλη τη χώρα ως αποτέλεσμα της συνένωσης πραγματικά επαναστατικών οργανώσεων, οι εκμεταλλεύτριες άρχουσες τάξεις, υπό τις οδηγίες των ιμπεριαλιστών, ενέτειναν την αντεπαναστατική σφαγή ώστε να συντρίψουν το επαναστατικό κίνημα.
     Έτσι, μια βίαιη επίθεση, μετά από συνεργασία του Κογκρέσου και του Λαϊκού Κόμματος (BJP), ξεκίνησε στην περιφέρεια Μπαστάρ, με το όνομα «Σάλουα Τζουντούμ». Επομένως, πολλοί οπαδοί και συγγενείς του Μαχέντρα Κάρμα, όπως οι Σόγιαμ Μούκα, Ραμπχουβάν Κουσουάχα, Ατζάι Σινγκχ, Βίκραμ Μαντάβι, Γκανού Πάτελ, Μαντχουκαράο, Γκότα Κχίνα κλπ αναδείχτηκαν σε βασικούς ηγέτες των Σάλουα Τζουντούμ.
Δύσκολα μπορεί κανείς να βρει άλλα παραδείγματα από την ιστορία για να τα συγκρίνει με το μέγεθος της καταστροφής και της βαρβαρότητας των Σάλουα Τζουντούμ εναντίον των ζωών των ανθρώπων στο Μπαστάρ. Σκότωσαν πάνω από 1.000 ανθρώπους εν ψυχρώ. Έκαναν στάχτη 640 χωριά, λήστεψαν χιλιάδες σπίτια, έφαγαν ή πήραν μαζί τους κότες, γίδες, γουρούνια κλπ: εξανάγκασαν πάνω από 2.000.000 ανθρώπους να εκτοπιστούν, έκλεισαν πάνω από 50.000 ανθρώπους σε κρατικά στρατόπεδα «ανακούφισης». Έτσι, οι Σάλβα Τζουντούμ έγιναν το ανάθεμα για το λαό. Εκατοντάδες γυναίκες βιάστηκαν. Πολλές δολοφονήθηκαν μετά το βιασμό. Σφαγές έλαβαν χώρα σε πολλά μέρη. Οι θηριωδίες που δημιουργήθηκαν και το χάος που δημιουργήθηκε από τους αλήτες των Σάλβα Τζουντούμ, την αστυνομία και τις παραστρατιωτικές δυνάμεις, ειδικά τις μεραρχίες Νάγκα και Μίζο ξεπέρασαν κάθε όριο. Υπήρχαν πολλά περιστατικά όπου έκοψαν βάρβαρα ανθρώπους σε κομματάκια πριν τους πετάξουν στο ποτάμι. Τσέρλι, Κοτραπάλ, Μάνκελι, Καρεμάρκα, Μόσλα, Μούντερ, Παντέντα, Παραλνάρ, Πούμπαντ, Γκαγκανπάλι…σε πολλά χωριά οι άνθρωποι δολοφονήθηκαν μαζικά. Εκατοντάδες νέων από τις φυλές στρατολογήθηκαν ως ειδικοί αστυνομικοί και μετατράπηκαν σε σκληρούς εγκληματίες. Ο ίδιος ο Μαχέντρα Κάρμα ηγήθηκε των επιθέσεων σε αρκετά χωριά προκειμένου να κάνει συναντήσεις και πορείες. Πολλές γυναίκες βιάστηκαν από αυτά τα μίσθαρνα όργανα με άμεση παρότρυνση του Μαχέντρα Κάρμα. Ήταν άμεσα αναμεμειγμένος σε πολλά περιστατικά πυρπόλησης χωριών, βασανισμού και δολοφονίας κόσμου. Έτσι, στο μυαλό των ανθρώπων του Μπαστάρ, ο Μαχέντρα Κάρμα παρέμενε ένας απάνθρωπος δολοφόνος, βιαστής, ληστής και πιστός μεσίτης των μεγάλων καπιταλιστών. Σε όλο το Μπαστάρ ο κόσμος ζητούσε από το κόμμα μας και τον ΛΑΑΣ επί πολλά χρόνια αυτός να τιμωρηθεί. Πολλοί ήρθαν εθελοντικά για να υποστηρίξουν ενεργά αυτό το καθήκον. Υπήρχαν επίσης λίγες απόπειρες στο παρελθόν, αλλά εξαιτίας μικρών λαθών και άλλων λόγων μπόρεσε να γλιτώσει.

Με αυτή την ενέργεια πήραμε εκδίκηση για τους πάνω από 1.000 Αντιβάσι που βάρβαρα δολοφονήθηκαν στα χέρια των μισθοφόρων Σάλουα Τζουντούμ και των κυβερνητικών ένοπλων δυνάμεων. Πήραμε εκδίκηση επίσης για τις εκατοντάδες μητέρες και αδερφές που υπέστησαν τις στυγνότερες μορφές βίας, τον εξευτελισμό και σεξουαλικές επιθέσεις. Πήραμε εκδίκηση για τους χιλιάδες κατοίκους του Μπαστάρ που έχασαν τα σπίτια τους, τα ζωντανά, τις κότες, τις γίδες, κεραμικά, ρούχα, σπόρους…τα πάντα, και εξαναγκάστηκαν να ζουν μια αξιοθρήνητη ζωή σε απάνθρωπες συνθήκες.
    Αμέσως μετά την επίθεση αυτή, ο πρωθυπουργός Μανμόχαν Σίνγκχ, η πρόεδρος της Ενωμένης Προοδευτικής Συμμαχίας* (UPA) Σόνια Γκάντι, ο Πρωθυπουργός του Τσχατίσγκαρχ Ραμάν Σινγκχ κλπ τη χαρακτήρισαν ως επίθεση στη δημοκρατία και τις δημοκρατικές αξίες. Δεν μπορούμε παρά να αναρωτιόμαστε αν αυτά τα σκυλάκια των εκμεταλλευτριών τάξεων έχουν οποιαδήποτε ηθική νομιμοποίηση και μόνο να πιάνουν στο στόμα τους τη δημοκρατία! Όταν, πρόσφατα, στις 17 Μάη, 8 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 3 παιδιών σκοτώθηκαν από αστυνομικές και παραστρατιωτικές δυνάμεις στο χωριό Εντσαμέτα της περιφέρειας Μπιτζάπουρ, τότε γιατί κανείς από αυτούς τους ηγέτες δεν μπήκαν στον κόπο ακόμα και να σκεφτούν τη «δημοκρατία»; Μεταξύ 20 και 23 Γενάρη, όταν τα χωριά Ντόντι Τούμναρ και Πιντίγια της περιφέρειας Μπιτζάπουρ έγιναν στόχος επίθεσης από τις δυνάμεις σας που έκαψαν 20 σπίτια και ένα σχολείο που λειτουργούσε ο λαός, η «δημοκρατία» σας άνθιζε εκεί; Ακριβώς 11 μήνες πριν, τη νύχτα της 28ης Ιούνη 2012 στο χωριό Σαρκινγκούντα, 17 Αντιβάσι σφαγιάστηκαν και 13 γυναίκες βιάστηκαν ομαδικά η καθεμιά. Αυτά τα γεγονότα αποτελούσαν τμήμα των «δημοκρατικών» σας «αξιών»; Η «δημοκρατία» σας εφαρμόζεται μόνο σε μαζικούς δολοφόνους όπως το Μαχέντρα Κάρμα και τους εκπροσώπους των αρχουσών τάξεων όπως ο Ναντ Κουμάρ Πάτελ; Οι φτωχοί Αντιβάσι του Μπαστάρ, οι γέροι, τα παιδιά και οι γυναίκες χωράνε κάτω από την ομπρέλα της «δημοκρατίας» σας ή όχι; Είναι οι σφαγές των Αντιβάσι τμήμα της «δημοκρατίας» σας; Υπάρχει από κάποιον από όσους φωνάζουν εναντίον αυτής της επίθεσης κάποια απάντηση για αυτά τα ερωτήματα.
    Κατά το τέλος του 2007, οι Σάλβα Τζουντούμ ηττήθηκαν από την αντίσταση των μαζών. Έπειτα, το 2009, η Ενωμένη Προοδευτική Συμμαχία υπό την ηγεσία του Κογκρέσου ξεκίνησε μια επίθεση σε όλη τη χώρα, ονόματι Επιχείρηση Πράσινο Κυνήγι (ΕΠΚ). Οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ δεν δίνουν μόνο οδηγίες, βοήθεια και υποστήριξη, αλλά, αναπτύσσοντας ειδικές δυνάμεις τους στην Ινδία, ενεργά συμμετέχουν σε αντιανταρτικές επιχειρήσεις. Δίνουν έμφαση στη δολοφονία των ηγετών των Μαοϊκών. Η κεντρική κυβέρνηση έχει φτάσει να έχει στείλει πάνω από 50.000 παραστρατιωτικών στο Τσχατίσγκαρχ ως τμήμα της ΕΠΚ, δηλαδή του «Πολέμου εναντίον του Λαού». Ως αποτέλεσμα, υπάρχει γεωμετρική αύξηση στις σφαγές και την καταστροφή. 400 Αντιβάσι σκοτώθηκαν από ένοπλες δυνάμεις του κρατιδίου και της κεντρικής κυβέρνησης εδώ στο Μπαστάρ από το 2009. Από τα μέσα του 2011, ο στρατός δημιουργεί βάσεις στην περιφέρεια Μπαστάρ στο όνομα της ίδρυσης «σχολών εκπαίδευσης». Τόσο ο Τσινταμπάραμ όσο και ο Σίντε, ο πρώην και ο νυν υπουργός Εσωτερικών, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Μανμόχαν Σινγκχ έχουν ενεργά παράσχει πλήρη υποστήριξη στην κυβέρνηση του Τσχατίσγκαρχ και εκφράσει την πλήρη τους ικανοποίηση για τις επιδόσεις της κυβέρνησης του Ραμάν Σινγκχ στη συντριβή του επαναστατικού κινήματος. Ο Ραμάν Σινγκχ επίσης, με κάθε ευκαιρία, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την υποστήριξη που του παρέχει η κεντρική κυβέρνηση. 
   Επομένως, στο Τσχατίσγκαρχ, δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ του κυβερνητικού Λαϊκού Κόμματος και του αντιπολιτευόμενου Κογκρέσου όσον αφορά την πολιτική της καταστολής του επαναστατικού κινήματος. Μόνο ως αποτέλεσμα της πίεσης της κοινής γνώμης, καθώς και για εκλογικά οφέλη, μερικοί ντόπιοι ηγέτες του Κογκρέσου κατά καιρούς καταδικάζουν περιστατικά όπως οι σφαγές στο Σαρκινγκούντα και το Εντσαμέτα. Η αντίθεσή τους είναι προσποιητή, δηλαδή, τίποτε άλλο από οπορτουνισμός. Το Κογκρέσο και το Λαϊκό Κόμμα είναι όμοια στην εφαρμογή φιλικών στις μεγάλες επιχειρήσεις και καταπιεστικών πολιτικών. Η συχνή διείσδυση των κομμάντο Γκρέιχαουντς στα σύνορα του Τσχατίσγκαρχ από το Άντρα Πραντές, και οι μαζικές δολοφονίες που διέπραξε πρώτα στο Καντσάλ (2008) και πρόσφατα στο Πουβάρτι (16 Μάη 2013) είναι τμήμα των καταπιεστικών του Κόμματος του Κογκρέσου. Να γιατί στοχεύσαμε ανώτατους ηγέτες του Κογκρέσου.
   Σήμερα, ο Πρωθυπουργός του Τσχατίσγκαρχ Ραμάν Σινγκ, ο Υπουργός Εσωτερικών Νανκιράμ Κάνουαρ, οι Υπουργοί Ραμβιτσάρ Νέτα, Κένταρ Κάσγιαπ, Βίκραμ Ουσέντι, ο κυβερνήτης Σέκχαρ Ντουτ, ο Υπουργός Εσωτερικών του Μαχαράστρα ΡΡ Πάτιλ κλπ, ο αστυνομικός διευθυντής Ραμ Νίουας, ο αστυνομικός υποδιευθυντής Μούκες Γκούπτα και άλλοι ανώτατοι αξιωματούχοι της αστυνομίας που είναι πεισμωμένοι για τη συντριβή του επαναστατικού κινήματος της Νταντακαράνια, πλανώνται ότι είναι ανίκητοι. Ο Μαχέντρα Κάρμα επίσης είχε την ψευδαίσθηση ότι η προστασία βαθμού Ζ+ και τα αλεξίσφαιρα οχήματα θα τον προστάτευαν δια παντός. Στην παγκόσμια ιστορία, οι Χίτλερ και Μουσολίνι επίσης περήφανα καυχιόνταν ότι κανένας δεν μπορούσε να τους νικήσει. Στη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας, φασίστες όπως η Ίντιρα Γκάντι και ο Ρατζίβ Γκάντι ήταν επίσης θύματα τέτοιων πεποιθήσεων. Όμως είναι ο λαός που είναι ανίκητος. Μόνο ο λαός είναι ο δημιουργός της Ιστορίας. Στο τέλος, η χούφτα των εκμεταλλευτών και τα λίγα τους σκυλάκια θα πεταχτούν στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.
Η Επιτροπή της Ειδικής Ζώνης της Νταντακαράνια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαοϊκού) καλεί τους εργάτες, τους αγρότες, τους φοιτητές, τους διανοούμενους, τους συγγραφείς, τους καλλιτέχνες, τους ανθρώπους των ΜΜΕ και όλους τους άλλους δημοκράτες να απαιτήσουν από τις κυβερνήσεις να σταματήσουν άμεσα την ΕΠΚ: να αποσύρουν όλα τα είδη παραστρατιωτικών δυνάμεων από τη Νταντακαράνια: να σταματήσουν την απάτη της ανάπτυξης στρατευμάτων υπό το πρόσχημα της «εκπαίδευσης», να τερματιστεί η παρέμβαση της Πολεμικής Αεροπορίας, να απελευθερωθούν άμεσα όλοι οι επαναστάτες αγωνιστές και οι απλοί Αντιβάσι που σαπίζουν στις διάφορες φυλακές, να καταργηθούν οι βάρβαροι νόμοι όπως η UAPA, CSPSA, MACOCA, AFSPA κλπ, και να καταργηθούν όλα εκείνα τα Μνημόνια Κατανόησης που έχουν υπογραφεί με τις μεγάλες επιχειρήσεις με σκοπό τη λεηλασία του εθνικού πλούτου της χώρας.
Gudsa Usendi,
Εκπρόσωπος τύπου της Επιτροπής Ειδικής Ζώνης Νταντακαράνια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ινδίας (Μαοϊκού)


*σημείωση δική μας: Η Ενωμένη Προοδευτική Συμμαχία είναι συνασπισμός 10 κομμάτων όπου κυριαρχεί το παλαιότερο κόμμα της χώρας το Ινδικό Εθνικό Κονγκρέσσο. Τα ΚΚ Ινδίας και ΚΚ Ινδίας (μαρξιστικό), ως Αριστερό Μέτωπο, αρχικά από το 2004 έως το 2008 υποστήριξαν τη κυβέρνηση της Συμμαχίας. Σταμάτησαν να την υποστηρίζουν μετά την υπογραφή της συμφωνίας Ινδίας-ΗΠΑ για συνεργασία στο τομέα των πυρηνικών. Έπειτα σχημάτισαν μια άλλη συμμαχία με τον τίτλο Ενωμένη Εθνική Προοδευτική Συμμαχία ή Τρίτο Μέτωπο που αποτελεί έναν ετερόκλητο, ευκαιριακό συνασπισμό 10 κομμάτων όπου περιλαμβάνονται κόμματα εθνικιστικά ή και ευνοούμενα της Παγκόσμιας Τράπεζας. Ειδικά το δεύτερο, το επονομαζόμενο "Μαρξιστικό", όσο ήταν κυβερνητικό κόμμα στη Δυτική Βεγγάλη (30 χρόνια) συμμετείχε ενεργά στην επιχείρηση "Πράσινο Κυνήγι", δημιουργώντας και τη δική του παραστρατιωτική οργάνωση, φτάνοντας μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις να κατηγορεί την κεντρική κυβέρνηση για αναποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση του Λαϊκού Στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: