Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

"Θα συνεχίσουμε να παίζουμε, Νετανιάχου!"

Λίγες ημέρες πριν, ενα ισραηλινό αεροπλάνο δολοφόνησε 4 μικρά παιδιά που παίζανε στην παραλία της Γάζας, μπροστά στα μάτια των δυτικών δημοσιογράφων. Οι γονείς τους τα μετέφεραν εκεί γιατί νόμιζαν ότι θα ήτανε πιο σφαλή. Το πολύ ωραίο κείμενο του "Αθέατου Κόσμου" , περιγράφει το έγκλημα.






Λίγες μέρες μετά, ένας δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα, παίρνει συνέντευξη από ένα άλλο  τσούρμο παιδιών. Τα παιδιά παίζουν κάτω από τους ήχους των αεροπλάνων και των βομβών που σκάνε. Και δεν παίζουν απλά και ανέμελα. Λένε ότι "Θα συνεχίσουμε να παίζουμε, Νετανιάχου!". Παίζουν επίτηδες.

Γιατί; Γιατί αυτά τα παιδιά, που έχουν δει τα σπίτια τους να καταρρέουν και τους συγγενείς τους να βγαίνουν νεκροί από τα χαλάσματα, που έχουν δει συνομίλικους φίλους τους με ακρωτηριασμένα άκρα, αυτά τα παιδιά έχουν καταλάβει από τη ζωή, αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν οι οπαδοί των "δύο άκρων" (τελευταίο κρούσμα η κατάπτυστη ΣΟ του ιντιμύντια)

Οι δολοφόνοι θέλουν τους λαούς να γονατίζουν μπροστά στην βία και να παραδίνονται.

Οι δολοφόνοι θέλουν να ξεχάσουν οι Παλαιστίνιοι την πατρίδα τους και να πάψουν να πολεμούν.

Οι δολοφόνοι θέλουν να όχι απλά να σκοτώνουν. Θέλουν να πιστέψουμε ότι αυτή είναι η φυσιολογική πορεία των πραγμάτων και να την αποδεχθούμε. Όλοι.

Οι δολοφόνοι θέλουν τα παιδιά να μην παίζουν και να περιμένουν φοβισμένα μέσα στο σπίτι να πεθάνουν. Θέλουν να πάψουν να ονειρεύνται.

Οι δολοφόνοι φοβούνται τα μικρά παιδιά που παίζουν, γιατί οι δολοφόνοι είναι αδύναμα ανθρωπάκια, κρυμμένα πίσω από τις κάννες των τανκς και τους ήχους των βομβαρδιστικών τους.

πηγή βίντεο: Βαθύ Κόκκινο

Δεν υπάρχουν σχόλια: