Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Οι διαδηλωτές της Βοστόνης για το Φέργκιουσον σταματούν έξω από την φυλακή και φωνάζουν "Οι ζωές των Αφροαμερικανών μετράνε"



Από την Αμάντα Τέρκελ 11/25/2014

Ουάσινγκτον- Οι κάτοικοι της Βοστόνης βγήκαν στους δρόμους την Τρίτη το βράδυ για να δείξουν την αλληλεγγύη της με τους διαδηλωτές σε όλη τη χώρα που διαδήλωσαν ενάντια στην απόφαση αθώωσης του αστυνομικού Ντάρεν Γουίλσον για τον φόνο του άοπλου Αφροαμερικάνου έφηβου Μάϊκλ Μπράουν. Η διαδήλωση στην Βοστόνη είχε όμως και μία απρόσμενη τροπή, οι διαδηλωτές σταμάτησαν σε τοπική φυλακή για να "διαδηλώσουν" μαζί με  τους κρατούμενους που βρίσκονταν  εκεί. 



Περίπου 1400 άτομα  πήγαν με πορεία στις φυλακές του Σάουθ Μπέϋ όπου φώναξαν συνθήματα όπως "Σας βλέπουμε" , "Οι ζωές των Αφροαμερικανών μετράνε" . Στις συγκεκριμένες φυλακές κρατούνται ενήλικοι άντρες και γυναίκες που έχουν καταδικαστεί με ποινή 2.5 χρόνια ή λιγότερο. Οι Αφροαμερικάνοι άντρες είναι 6 φορές πιο πιθανό να φυλακιστούν από τους λευκούς σύμφωνα με στοιχεία από το "Sentencing Project" . Αν αυτή η τάση συνεχιστεί ένας στους τρείς Αφροαμερικάνους άντρες θα εκτίσει κάποια ποινή στην φυλακή. Σύμφωνα με στοιχεία της ProPublica οι Αφροαμερικάνοι έφηβοι ήταν 21 φορές πιο πιθανό να σκοτωθούν από την αστυνομία από το 2010-2012

Φωτογραφίες από τις φυλακές του Σάουθ Μπέϋ δείχνουν άντρες να γέρνουν στα κάγκελα των παραθύρων και να παρακολουθούν τους διαδηλωτές . Ένας κρατούμενος έγραψε "Μάϊκ Μπράουν" στο παράθυρο σύμφωνα με τουίτ διαδηλωτή.








Δεν υπάρχουν σχόλια: